- Det var sidste skud i bøssen

Spidskandidat blev ikke valgt ind

Borgerlisten i Syddjurs Kommune har fået genvalg ved dette kommunalvalg, men det samme kan man ikke sige om partiets spidskandidat, Hardy Vinter.

Han må se sig slået af sin partikollega Jørgen Brøgger, som er tidligere borgmester i den gamle Ebeltoft Kommune.

Hardy Vinter bor i Kolind, og det var blandt andet en af grundene til, at han nu må afgive sit byrådssæde, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND:

Det er fjerde gang, at Hardy Vinter stillede op til byrådet, men for få personlige stemmer og et godt valg til Liberal Alliance, har betydet, at han nu må give afkald på sit byrådssæde.

For få stemmer i hjemby

Hardy Vinter stiller op i sin hjemby Kolind, ligesom han altid har gjort. I år har han i alt fået 166 stemmer mod sine kollegaers 393 og 190.

Det lave stemmetal, mener han selv, kan skyldes den by, han stiller op i. For kommunalvalg handler ikke bare om farve, men også om personer og nærhed:

- Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne slæbe mange stemmer hjem rundt omkring på Djursland, men jeg manglede nok omkring 40-50 stemmer fra Kolind i forhold til, hvad jeg plejer, siger Hardy Vinter til TV 2 | ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Store stemmeslugere som Claus Wistoft og Jesper Mathiesen bor også i Kolind, så der har nok været stor konkurrence.

Sidste forsøg

Derudover har Hardy Vinter også en formodning om, at borgmester-effekt og lokale forhold kan have været afgørende.

Men ligemeget, hvad der afgjorde valget for ham: Hardy Vinter har besluttet sig for ikke, at ville stille op til næste kommunalvalg.

- Det her var mit sidste skud i bøssen, så nu vil jeg ikke stille op mere. Jeg vil ikke sidde i byrådet, indtil jeg er 68 år, siger siger Hardy Vinter til TV 2 | ØSTJYLLAND.