Det vælter ind med våben

Politiet: Det er overraskende

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Lige nu har de travlt hos Midt- og Vestjyllands Politi. Frit lejde-aktionen, der har givet borgerne mulighed for at indlevere våben og ammunition, er gået over al forventning.

- Vi har efterhånden fået så meget, at vi kunne starte en hel krig, fortæller vagtchef Henrik Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Silkeborg er der blandt andet indleveret 34 pistoler, 34 rifler, 42 luftgeværer, 29 haglgeværer, 5 håndgranater og 42 genstande i kategorien kniv/sabel/bajonet. Desuden er der indleveret en del ammunition.

- Ingen havde forventet, at vi ville få så meget ind, men vi er glade for, at det nu er sat ud af spil, siger Henrik Nielsen.

Frit lejde-aktionen slutter på søndag. Så har man et våben eller sprængstof liggende under sengen eller i en kasse på loftet, så kan man stadig nå at aflevere det.

- Mange fortæller os, at de længe har ønsket at komme af med det, de har haft liggende. Men de har ikke haft lyst til at fortælle politiet om det. Nu har de muligheden for at komme af med det og få ro i sindet igen, og det er vi glade for, siger Henrik Nielsen.