Det skal være bedre at være dement i Aarhus

32 konkrete initiativer til at gøre Aarhus til en mere demensvenlig by bliver i dag fremlagt

Aarhus har fået nye demensambasssadører. Rådmand Jette Skive fremlægger i dag en demensplan for Aarhus Byråd.

I 2040 vil der være 24.000 flere borgere i Aarhus over 60 år. Og 3.000 vil lide af en demens-sygdom.

Derfor fremlægger rådmand Jette Skive i dag en demensplan for Aarhus Byråd, hvor pårørende vil få mere aflastning og støtte. Demente vil få bedre pleje og byen bliver mere demensvenlig.

Ialt indeholder demensplanen 32 konkrete initiativer, der skal understøtte hensigten om en mere demensvenlig by.

Læs også Anklage: Nevø giftede sig med dement onkel for at score arv

Samtidig har mange fra Aarhus' kultur- og erhvervsliv meldt sig som demensambassadører, der hver især skal bidrage til at gøre Aarhus til en demensvenlig by.

Herunder Rebecca Matthews, der er direktør for Kulturhovedstad 2017 og Erlend Høyersten, der er museumsdirektør på ARoS.

Læs også Nevø gift med dement onkel slipper for tiltale: Familien klager

- Der er utrolig stor opbakning fra byens kultur- og erhvervsliv, og byen kan skabe mere rum til mennesker med demens. Der skal faktisk så lidt til, er min oplevelse. Derfor bliver der taget godt imod vores budskaber, og jeg vil glæde mig til at se, hvordan de enkelte institutioner og butikker tager initiativer, så mennesker med demens føler sig mere imødekommet, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

Læs også Lettet nevø og enkemand: Det var min onkels ønske

Demensplanen er lavet i samarbejde med mennesker med demens og deres pårørende.

- Pårørende får også større mulighed for aflastning, når dagcentrene udvider deres åbningstider om aftenen. Mens fagpersonale kigger efter deres nærtstående, kan pårørende have mere tid til sig selv. Det er så stor en omvæltning pludselig at være pårørende til et menneske med demens, og der må vi prøve at skabe de bedste rammer, siger Jette Skive.