Det skal motorvejen hedde

Der er nu fundet en løsning på årelang navnestrid

00:58

1 af 2

Den årelange strid om navnet på motorvejsstrækningen tværs over Jylland fra Aarhus til Herning har fået en ende.

Både i Silkeborg og Herning har borgmestrene gjort krav på, at de i alt 76 kilometer asfalt skal opkaldes efter den by, de hver især regerer i. Fredag skred minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S) ind.

Ingen af de to borgmestre fik dog helt deres vilje. Det er nu fundet en kompromisløsning, hvor en del af strækningen får navnet Herningmotorvejen, mens en anden del opkaldes efter Silkeborg.

Ruten skal opkaldes efter Herning på de to yderste strækninger, nemlig mellem Aarhus til Låsby og igen fra Funder til Herning længst mod vest.

Se: Til møde om navn til motorvej

På den midterste del af strækningen - fra Låsby til Silkeborg og videre til Funder - skal motorvejen derimod opkaldes efter Silkeborg.

Dagens beslutning blev taget på et møde i København, hvor både Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), og hans kollega i Herning, Lars Krarup (V), deltog. Under mødet var der også repræsentanter for Aarhus og Skanderborg kommuner til stede.

Trods kompromiset er Silkeborg-borgmester Steen Vindum tilfreds med navngivningen.

- Jeg er tilfreds med resultatet. Det var den bedste løsning i forhold til, hvad der kunne lade sig gøre.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden. Bemærk, at Steen Vindum er venstremand og ikke socialdemokrat, som det fejlagtigt fremgår af en grafik.