Det sejeste festivalgear

Var det noget med en 80'er retro solskærm eller en Nato Båre?

Lørdag eftermiddag er trængslen på handelsgaden ved Smuk Fest i Skanderborg mindst lige så stor som på strøget i Aarhus. Glade festivalgæster snupper en pause fra musikken og tager på shopping midt i bøgeskoven.

Og her på Danmarks måske mest stejle gågade er udvalget stort i festivalgear. En bod sælger T-shirts med skriften "Hip hop vil du ha' min krop?" og med sådan en T-shirt er det næsten et must med en anden af slagsen med skriften "Hvad der sker på Skanderborg blir på Skanderborg".

Og i tørvejret er det muligt at købe et par gummistøvler til halvpris 50 kroner, nu hvor regnen for længst har forladt bøgeskoven. Flere af handelsboderne sælger de nærmest obligatoriske blomsterkranse i alverdens farver eller var det noget med en paryk? En anden bod sælger de berømte 80'er retro solskærme, som ser ud til at være blevet populære igen her i 2011.

Det sejeste festivalgear finder vi i boden "Festival Survial", der blandt andet sælger Nato Bårer til 100 kroner stykket..

- Det går faktisk fint med salget af dem, indtil videre har vi solgt omkring 40 styks. Nogle køber dem fordi deres luftmadras er gået i stykker, andre fordi de synes de er seje at have som souvenir, fortæller Jens Østerby der sælger de populære bårer.

Hvor godt man sover på en Nato Båre, melder historien dog ikke noget om.

Læs og se desuden mere fra Smukfest på tv2oj.dk's festival-tema