Det nye Nordsjælland?

Her har borgerne det allerbedst

Skanderborg er mest kendt for sin festival og det smukke søhøjland. Men nu kan Skanderborg også bryste sig af at være den kommune i Danmark, hvor borgerne har det allerbedst målt på blandt andet beskæftigelse og sundhed. Det skriver Avisen.dk.

Det fremgår af en undersøgelse af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. I undersøgelsen bliver borgerne i hver kommune rangeret på ikke mindre end 16 områder - blandt andet beskæftigelse, indkomst, sundhed og uddannelse. Her viser det sig, at borgerne i Skanderborg især gør sig bemærket med relativt mange i arbejde, gode indkomster, mange fødsler og godt helbred. De 58.000 indbyggere i Skanderborg Kommune er i gennemsnit på livets solside, bekræfter viceborgmester Tage Nielsen (R).

- Vi kan glæde os over, at folk i Skanderborg generelt er ret veluddannede og tjener rimeligt godt. Og så vil jeg fremhæve vores gode skoler, fine faciliteter til idræt og fritid samt fantastisk natur blandt andet i søhøjlandet," siger Tage Nielsen til Avisen.dk.

Stort engagement

At kommunens indbyggere har overskud, kan Poul Martin Bonde tale med om. Han er talsmand for Smukfest (Skanderborgfestivalen) og bor i landsbyen Hylke ved Skanderborg.

- Hylke er kendt for borgernes store frivillige engagement i sportsklubber og ungdomsklubber. Folk har overskud og lyst til at engagere sig i foreningslivet, fortæller Poul Martin Bonde til Avisen.dk.

Ifølge ham er kommunen også begunstiget af en rigtig god beliggenhed.

- Vi ligger et rigtigt godt sted i forhold til infrastruktur. Man kan sagtens bo her og arbejde i Aarhus eller Horsens. Det er et stort plus, når folk overvejer at flytte hertil, siger Poul Martin Bonde.

Ud over Skanderborg er to andre østjyske kommuner (Favrskov og Silkeborg) med i top ti over de områder, hvor borgerne har det bedst.

Det nye Nordsjælland?

Er Østjylland ved at gøre Nordsjælland rangen stridig som Danmarks smørhul?

- Ja, vi ligger i hvert fald på linje med whiskybæltet på mange punkter - til dels også i forhold til indkomster, siger viceborgmester Tage Nielsen til Avisen.dk.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND i dagens nyhedsudsendelser.