- Det kommer ikke bag på mig

Formand om køproblemer ved ny motorvej

02:47

1 af 2

Det nye stykke motorvej ved Silkeborg skulle forkorte rejsetiden, men mange trafikanter oplever i stedet at holde i kø i myldretiden. Så lange køer, at det nu får flere til at fravælge motorvejen og vende tilbage til den til gamle hovedvej 15.

- Det kommer ikke bag på mig, at der er kø omkring Silkeborg. Det har der altid været, og det vil der fortsat være. Men jeg tror ikke, at vi - i mandags, da vi skålede over at stykket nu var åbnet - havde forudset, at vi bare ville flytte en kø fra hovedvejen over til den anden side af Resenbro-krydset, siger Frank Borch-Olsen (Kons.), der er formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune.

Motorvejsstrækningen mellem Aarhus og Silkeborg åbnede i mandags, og målet er i høj grad at aflaste den gamle hovedvej 15. Siden har køer på motorvejens til og frakørsler dog skabt store trafikale problemer, som nu også afspejler sig på den gamle hovedvej.

- Det er forventeligt. Vi er i en byggefase, og der vil derfor komme denne type af udfordringer. Det bliver bedre, når motorvejen åbner helt, siger Frank Borch-Olesen.

- Den største udfordring er den kommunale del, som vi skal i gang med. Det er at lave indfaldsvejene, så man hurtigt kan komme til motorvejen og hurtigt kan komme af motorvejen.

Se et længere interview med Frank Borch-Olesen i videoen øverst.