- Det kalder jeg en ommer

Borgmester skuffet over lukning af skattecenter

02:28

1 af 2

SKAT fremlagde i dag sin plan for den fremtidige placering af landets skattecentre. Planen indebærer, at skattecenteret i Randers skal lukkes. En lukning, som betyder, at 80 medarbejdere skal flyttes til enten Aarhus eller Aalborg.

Lukningen er en blandt mange. Gennem de seneste fem år er hver 10. arbejdspladser forsvundet i Randers Kommune. Det er derfor efterhånden svært at finde et arbejde i landets sjette største by, lyder det fra fagforeningerne:

- Det har jo været en kamp med Randers i det hele taget, fordi på trods af, at man har en beliggenhed, som er lige op til motorvejen, har man oplevet gennem mange år, at arbejdspladserne er forsvundet mere og mere, siger formand HK Stat Østjylland Bent Klim Johansen.

Klemt mellem Aarhus og Aalborg

Ifølge HK kan udviklingen skyldes, at Randers ligger klemt mellem Aarhus og Aalborg. Den køber politikerne dog ikke, som er utilfredse med endnu en lukning:

- Jeg er utrolig skuffet over det, og jeg kalder det selv en ommer, men jeg deler ikke præmissen - det er os, der skal kæmpe noget hårdere, vi skal gøre os fortjent til, at virksomhederne ligger her, siger borgmester i Randers Kommune Claus Omann Jensen (V).

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.