Det hemmelige netværk

Se dokumentar torsdag kl. 19.50

På torsdag sender TV 2 | ØSTJYLLAND dokumentaren "Det hemmelige netværk".

Omkring 450 kvinder i Danmark kæmper for at beskytte deres børn mod børnenes fædre. En af hovedpersonerne bag netværket er Sidsel Lyster, den nu tidligere præst i Tirstrup på Djursland.

Kvinderne er både parate til at gå under jorden, flytte til udlandet og gå i fængsel for at undgå udlevering af deres børn til fædre, de enten mistænker eller har bevis for er voldelige, pædofile eller misbrugere. For ifølge både kvinderne og flere sagkyndige er det med den nye forældreansvarslov blevet stort set umuligt at stoppe samvær med forældre, som enten er voldelige, misbrugere eller begår seksuelle overgreb.

I stedet er der i loven krav om, at forældrene skal samarbejde og sørge for, at barnet har mulighed for at se begge forældre. Og hvis den bekymrede forælder ikke samarbejder, risikerer han eller hun at miste forældremyndigheden over barnet. Forhold som er under skarp kritik fra EU.

TV 2 | ØSTJYLLAND har det seneste år fulgt kvindernes kamp indefra i det hemmelige netværk og fulgt med, når de går under jorden.

Se med på torsdag på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.50.