- Det er mit ansvar

AGF-træner efter ny skuffelse på hjemmebane

Onsdag aften skuffede AGF igen på hjemmebanen i Aarhus, da holdet tabte med 3-2 til Lyngby i NordicBet Ligaen.

Og præstationerne har gennem længere tid været skuffende på hjemmebanen.

Kigger man bare på denne sæson i landets næstbedste række, har aarhusianerne spillet seks kampe på hjemmebane. Her er det blot blevet til en enkelt sejr. To kampe er endt uafgjort, og tre kampe er tabt, hvilket ikke kan være tilfredsstillende for en klub, som har ambitioner om at rykke op i Superligaen.

Se: AGF fik tæv på hjemmebane

Med scoringer af Mate Vatsadze og Kim Aabech kunne arhusianerne onsdag aften gå til pause foran med 2-1, men i anden halvleg smed holdet føringen over styr, og det skuffer AGF-træner Morten Wieghorst.

Se: AGF-fans vrede efter nederlag

- Mit mål i pausen er, at vi tager fat i bolden og spiller, men det formår jeg ikke at sætte holdet op til, og det tager jeg på min kappe. Jeg har åbenbart ikke været tydelig nok, for fra anden halvlegs start er det os, der bliver trykket tilbage, og vi bliver ved med at smide bolden væk. Forsvarsspillet er heller ikke fantastisk. Vi kan ikke rigtig få bolden ud af eget felt. Så jeg er slet ikke tilfreds med den måde, jeg fik sat holdet op på til anden halvleg, siger AGF-træner Morten Wieghorst til klubbens hjemmeside.

Han mener også, at der alt for mange personlige fejl i kampen.

- Men allermest er jeg skuffet over, at jeg ikke fik sat holdet op med den rette attitude til anden halvleg, fordi det er ikke sådan, vi vil spille. Vi spiller jo mere bagud, end vi spiller fremad, og det er helt og holdent mit ansvar at få forklaret spillerne, hvordan vi skal spille i anden halvleg, og det formår jeg ikke, siger Morten Wieghorst.

Han og resten af AGF-mandskabet har endnu en hjemmekamp på søndag, hvor Vendsyssel FF kommer til Aarhus. Den kamp spilles klokken 15.30.

AGF indtager fjerdepladsen i NordicBet Ligaen med 18 point. Det er seks færre end Viborg FF og Lyngby, som er placeret på de to øverste pladser, der udløser billetter til Superligaen næste sommer.