- Det er meget alvorligt

Roger Buch om hemmelige møder om skolelukninger

02:59

1 af 2

Velfærdslisten og Beboerlisten i Randers har flere gange ønsket indblik i processen omkring skoleforliget. De har tidligere spurgt, om der har været uddelt papirer på møderne, som de har kunnet få indsigt i. Dertil har svaret været nej. Men det har nu vist sig ikke at være helt rigtigt.

Og det er ifølge Roger Buch, der er forskningschef hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, alvorligt.

- Det er meget alvorligt, og det kan man også se i den mail, som blev sendt i søndags, hvor kommunaldirektøren jo siger, at man informerer tilsynsmyndigheden - Statsforvaltningen - om, at der er foregået de her ting, og det viser jo, at man tager det meget alvorligt - og det skal de også gøre, siger Roger Buch, der er forskningschef hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Men det mest alvorlige ved det her, det er jo nok, at man har forsøgt at dække over, at man har delt papirer ud på et møde for de socialdemokratiske byrådsmedlemmer og derefter samlet dem ind igen.

LÆS OGSÅ: Kræver suspendering

Der er, ifølge Roger Buch, klassisk for skandalesager, at man først har selve sagen, og så har man eventuelle forsøg på at dække over sagen - og tit vil flere informationer eller afsløringer dukke op efterfølgende.

Næste skridt i sagen er derfor at få undersøgt, hvem der vidste hvad - og hvornår.

- Det, der foregår her, er jo også et politisk spil, der handler om at prøve på at spænde ben for den her strukturproces. Det er klart, at Beboerlisten og Velfærdslisten vil gerne vælte hele korthuset omkring skolereformen, siger Roger Buch.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.