- Det er godt nok et seriøst værk

Høje ambitioner for Sculpture by the Sea

Arkivfoto.

Når udstillingen Sculture by the Sea lørdag åbner på stranden syd for Aarhus Midtby, er det tredje gang, aarhusianerne kan opleve den populære og folkelige kunstudstilling midt i naturen.

Ifølge direktør på kunstmuseet ARoS og leder af udstillingens styregruppe, Jens Erik Sørensen, er ambitionsniveauet skærpet i forhold til tidligere år.

Under den seneste udstilling for to år siden fik Sculpture by the Sea en del ekspertkritik for at være lidt for letbenet.

- Budgettet er det hidtil højeste med 15 millioner kroner. De mange penge betyder, at niveauet er løftet kunstnerisk markant i år, og udvælgelsen har været skarpere. Nåleøjet har været lille hos den professionelle udvælgelseskomite, siger Jens Erik Sørensen til Ritzau.

- Desuden er vi gået ud og har prikket et par virkelige topkunstnere på skulderen og fået dem til at være med. Nogle vil måske så mene, det er gået ud over den humor, som de tidligere år har præget en del af værkerne. I år vil man snarere sige: Det er godt nok et seriøst værk. Gad vide, hvad det handler om?

I alt 64 forskellige værker fra 22 lande er i år fordelt over en flere kilometer lang rute. Sculpture by the Sea har tidligere skabt folkevandringer på stranden i 2009 og 2011.