- Det er en ret god afslutning

Østjyder blandt Danmarks bedste lærlinge

Danmarks bedste lærlinge inden for metalindustrien blev i dag kåret i København.

Blandt de bedste var fire østjyske mænd - karosseriopretter Jeppe Jørtner fra Tranbjerg, klejnsmed Andreas Weiss fra Langå, datatekniker Mathias Breum fra Grenaa og IT-supporter Rasmus Rolschau Nielsen.

I alt blev 25 lærlinge fra hele landet hædret. Fælles for dem alle er, at de har fået den højeste karakter til deres svendeprøve, 12.

For karosseriopretter Jeppe Jørtner fra Tranbjerg var dagens prisoverrækkelse i København en stor begivenhed.

- Det er en ret god afslutning, synes jeg, når man har givet den gas i tre år. Så ved man, at man har gjort det godt, siger Jeppe Pørtner fra Tranbjerg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bag prisoverrækkelsen står Metalindustriens Uddannelsesvalg, som håber, at det er med til skabe fokus på erhvervsuddannelserne.

- Faglærte er uundværlige for det danske samfund. Det er fantastisk at se, at vi i metalindustrien har en så massiv talentmasse. Vi har brug for, at flere vælger en faglig uddannelse, siger Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Udover en masse forventningsfulde lærlinge, deltog undervisningsminister Christine Antorini (S) også ved prisoverrækkelsen i Den Sorte Diamant i København.