- Det er en kanon oplevelse

Faglærer fra Erhvervsakademiet Dania fik tur til Le Mans af sine elever

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

1 af 3

Flere tusinde danskere har i denne uge pakket kufferten og taget turen til Le Mans i Frankrig for at se, hvad der bliver kaldt verdens største racerløb.

En af dem er Leif Peter Jensen, som til daglig er underviser på Erhvervsakademiet Dania i Hadsten.

I modsætning til de fleste andre motorsportsentusiaster, har han fået billetten og turen til løbet ganske gratis. Hele oplevelsen har hans elever på el-installatør uddannelsen betalt for som en tak for hans engagement i undervisningen.

Se også: Video: Elever overrasker underviser

TV 2 | ØSTJYLLAND fangede lørdag eftermiddag Leif Peter Jensen kort efter løbstart på en telefon fra Frankrig. I baggrunden kunne man høre lyden af de mange racerbiler, der susede forbi - og begejstringen, den var ikke til at tage fejl af:

- Det er en kanon oplevelse. Det er hamrende hyggeligt. Lige nu sidder vi ved det, der hedder Porsche-svinget og ser løbet, siger Leif Peter Jensen i telefonen.

Mødte Magnussen

Det er Leif Peter Jensens første Le Mans-oplevelse. I mange år har han kun kunne drømme om en sådan tur, men takket være hans elever kan altså i år se løbet med egne øjne.

Sammen med 15 af sine elever ankom han i går til banen og den campingsplads, de skal bo på, indtil de i morgen tager hjem igen.

Selvom deres ophold kun har varet 24 timer, har Leif Peter Jensen allerede mænget sig med en af de helt store legender. Ikke Tom Kristensen, men derimod hans kollega fra GTE Pro-klassen, Jan Maggnussen.

- Vi fik mulighed for at komme en tur i pitten. Der var vi så heldige at møde Jan Magnussen. Han var selvfølgelig noget nede på grund af uheldet, men han tog sig tid til at hilse og tage billeder, siger Leif Peter Jensen.

For at kunne betale for turen, har eleverne indsamlet sponsorater fra virksomheder og skoler.

Her kan du se, hvordan det så ud, da Leif Peter Jensen blev overrasket af sine elever tilbage i april:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Leif Peter overraskes med en tur til Le Mans

Det er ikke hver dag, det er muligt at overraske en underviser som Leif Peter til en fremlæggelse, men det lykkedes alligevel denne gang. Som afslutning på en fremlæggelse om beskyttelsesmetoder fik Leif Peter afsløret, at de studerende på el-installatør-uddannelsens 2.semester har arrangeret en tur til Le Mans for og med ham d. 13.-14.juni! Tusind tak til alle sponsorerne, der er med til at gøre turen til virkelighed!

Posted by Erhvervsakademi Dania-Hadsten on 29. marts 2015