Det er det rene vand

Danmarks mest velsmagende vand skal findes

Foto: Colourbox

Tidligere har man hørt historier om byer, der skal koge deres drikkevand på grund af midlertidig vandforurening. Nu handler det ikke bare om drikkeligt vand, men også det mest velsmagende.

Brancheorganisationen DANVA og FVD skal kåre Danmarks mest velsmagende hanevand sammen med miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

En af deltagerne er Kristrup Vandværk ved Randers. Ifølge næstformand i Kristrup Vandværk a.m.b.a. Jens-Erik Thomas er området omkring Kristrup perfekt til rent vand.

- Når forbrugerne i Kristrup åbner for hanen tapper de det ældste vand, vi har i Danmark. At vandet er så gammelt her skyldes, at magasinet er beskyttet af et tykt og kompakt lag af tertiærtler, der næsten er uigennemtrængeligt for vand. Det betyder, at grundvandet er usædvanlig godt beskyttet mod forurening af enhver slags, fortæller han i en pressemeddelelse.

Konkurrencen handler ikke kun om renhed, men også om smag. Indholdet af salt, jern og klor og hårdheden af vandet er med til, at vand smager forskelligt over hele landet.

Aarhus Vand var det seneste østjyske vandværk, der vandt prisen. Det var i 2010.

Vand Grand Prix 2014 afholdes den 10. oktober i København.