- Det er beklageligt!

Region tager ansvaret for fejlmedicinering

02:01

1 af 2

Det er beklageligt, at 28 kræftpatienter er blevet fejlbehandlet med for høj dosis kemoterapi på Aarhus Universitetshospital.

Sådan lyder meldingen fra direktør for Region Midtjylland Ole Thomsen. Ifølge ham er Region Midtjylland direkte ansvarlig over for de patienter, der er blevet fejlmedicineret.

Dog mener han, at også medicinalvirksomheden Sanofi bærer sin del af ansvaret for skandalesagen.

Se: Kræftpatienter overmedicineret

Fejlen er opstået, fordi Sanofi har ændret dosis i flaskerne med medicin for at gøre plads til spild. Det fremgår af et ændret produktresumé for medicinen, som blev overset, da medicinen blev blandet.

- Det er beklageligt, at vi ikke har fundet ud af det. Men det er fordi, at man skal ind og kigge på en europæisk hjemmeside for at finde den slags oplysninger om farlig medicin. Jeg synes egentlig, at producenten skulle have henvendt sig til regionen for at fortælle os, at der var disse problemer, siger direktør for Region Midtjylland Ole Thomsen i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Trods kritikken af producenten Sanofi erkender Ole Thomsen, at Region Midtjylland også bærer sin del af skylden.

Se: - Hospitalerne bærer fejlen

- Det er vores ansvar, for det er os, der behandler patienterne. Og så er det os, der skal skabe den tryghed for patienterne, understreger han.

Fejlbehandlingen af de 28 patienter i Aarhus kan have været medvirkende til tre dødsfald. Også i Vejle og Odense er kræftpatienter blevet fejlbehandlet med for meget medicin i forbindelse med deres kemoterapi.

Se hele interviewet med Ole Thomsen i videoen øverst i artiklen.