- Det er bare ikke i orden

Utilfreds forælder om skolelukning

Mandag aften besluttede byrådet i Randers Kommune, at fem skoler skal lukke i forbindelse med den nye skolestruktur i kommunen.

Tirsdag morgen var det derfor nogle skuffede forældre, som TV 2 | ØSTJYLLAND mødte ved Hadsundvejens Skole, der er en af de skoler, som nedlægges til sommer.

- Det er ikke særlig heldigt, og det er synd for børnene, som lige er startet. De står og skal kastes rundt, og dem med ældre søskende kommer ikke til at gå sammen med dem. Det er bare ikke i orden, siger Teresa Hougaard og fortsætter:

- Børnene kommer til at miste klassekammerater, og de kommer til at miste sammenholdet med dem, som de går sammen med nu.

Hun mener derfor, at beslutningen om at lukke skolen er forkert, og at det kommer til at påvirke lokalsamfundet.

- Det er en forkert beslutning, de har truffet. De har slet ikke tænkt over, hvad de gør ved vores børn, samfundet og velværet her i byen, siger Teresa Hougaard.

De fem skoler, der skal nedlægges er Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole. Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.