Derfor rykker AGF ned

Jan Schouby forklarer årsagerne til kollaps

02:56

1 af 2

Efter endnu et nederlag blev det søndag en realitet, at AGF er rykker ud af Superligaen.

Det skete efter, at holdet på hjemmebane tabte 0-3 til Sønderjyske.

Jan Schouby, der er chefredaktør på Aarhus Stiftstidende, forklarer, hvordan det kunne ende så galt.

- Der er gået rigtig, rigtig mange ting galt for AGF i denne sæson. Men der er primært tre ting. For det første var de alt for lang tid om at fyre træner Peter Sørensen. Det var en samlet spillertrup og sportschef, der ved juletid pegede på, at AGF var nødt til at komme af med ham, ellers ville de rykke ned. Alligevel valgte ledelsen og bestyrelsen ikke at fyre ha der for så at fyre ham to kampe inde i forårssæsonen. Det gav umulige vilkår for den nye træner (Jesper Fredberg, red), da han så skulle ændre på holdet samtidig med, at de skulle spille kampene, i stedet for at han kunne have haft to måneder (på grund af vinterpausen, red) til at gøre det, siger Jan Schouby.

Se: AGF-træner: Jeg er ked af det

Han peger også på, at det var en fejl ikke at hente en erstatning for Søren Larsen, da det stod klart, at angriberen måtte indstille karrieren efter en slem knæskade i vinterpausen.

- For det andet glemte de at købe en angriber. Det kan lyde åndssvagt, men havde de købt en angriber på det tidspunkt, hvor transfervinduet stadig var åbent, så er jeg ret sikker på, at de ikke var rykket ud. De har haft ekstremt mange tætte kampe, hvor de har haft mange store chancer, men bare ikke kunne score. Det var en besparelse ikke at købe en ny angriber, men det viser sig nok at blive den dyreste besparelse, som nogensinde er foretaget. Den kommer nok til at koste 25 millioner kroner, siger Jan Schouby.

Se: Politikere: Det er rigtig trist

Flere AGF-profiler har i foråret været ramt af skader. Blandt andre har Anders Kure, Steffen Rasmussen og Danny Olsen måtte se mange kampe fra sidelinjen.

- Endelig har de haft mange skader på vigtige spillere. Jeg ved godt, at andre klubber også har det, så det er ikke en undskyldning. Det er bare et vilkår. De har haft en for smal trup, siger Jan Schouby.

Det er AGFs tredje nedrykning fra Superligaen på mindre end ti år.

Du kan se hele interviewet med Jan Schouby i indslaget over artiklen.