Derfor forlader V Helhedsplanen

Bünyamin Simsek forklarer om årsagerne til Venstres exit

03:16

1 af 2

Venstre i Aarhus Kommune har valgt at trække sig fra Helhedsplanen i Gellerupparken i Aarhus, da partiet ikke kan acceptere placeringen af en moské på Bautavej i Gellerup.

- Det er heller ikke med armene i vejret, at vi har besluttet at trække os ud af aftalen. Der er to væsentlige grunde til det. Den ene er, at vi mener, at grundlaget for at skrive under på en aftale er ændret, ved at man opfører en moské klods op ad Gellerupparken,, siger Bünyamin Simsek, der er Venstres politiske leder i Aarhus Kommune.

- og den anden grund, som er endnu vigtigere, er, at det fundament, som aftalen hviler på, nemlig at man skal skabe en alsidig beboersammensætning, der mener vi, at ved at man opfører en moské tæt på Gellerupparken, svækker man effekten af at skabe den her alsidige beboersammensætning.

Se: Venstre forlader Helhedsplanen

Han fortsætter:

- Jeg tror på, at man bevarer parallelsamfundet og forstærker det og den beboersammensætning, der er i området, ved at opføre en moské lige ved Gellerupparken.

Både Venstre og Det Konservative Folkeparti er nu trådt ud af Helhedsplanen, og derfor står borgmester Jacob Bundsgaard (S) tilbage med flertal for Helhedsplanen, der kun tæller den røde blok.

Bünyamin Simsek var mandag aften gæst i studiet i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND, og du kan se hele interviewet med ham i videoen øverst på siden, hvor han bliver spurgt til, hvor Venstre mener, at moskeen bør placeres.