Derfor er der ingen skraldespande i letbanetogene

Aarhus Letbane vil ikke afvise, at man vil finde skraldespande i togene i fremtiden

Vi må se på, hvordan det kommer til at fungere, lyder det Aarhus Letbane om manglende skraldespande i togene. Foto: Henning Bagger - Scanpix

En halvspist sandwich, den tomme slikpose, den læste metroXpress.

Læs også Se Letbane-åbningen: Kom med på den første tur med passagerer

I et tog er der rig mulighed for at komme af med sit affald, men det samme gør sig ikke gældende, hvis man kører med letbanen i Aarhus.

Der er stor interesse for letbanen, og jeg kan godt forstå, at nogle undrer sig.

Jens Velling, Aarhus Letbane

Det har fået flere letbane-brugere til at undre sig, og TV2 ØSTJYLLAND har derfor kontaktet Aarhus Letbane.

Herfra lyder det, at letbanetogene kører relativt korte ture, og at det derfor ikke er nødvendigt med skraldespande.

- Tanken bag er, at man typisk ikke vil skabe en masse affald, mens man kører. Det er også nemmere at komme til at tømme skraldespande på stationen, og det er en fordel, siger Jens Velling, der er kommunikationschef for Aarhus Letbane, til TV2 ØSTJYLLAND.

Svend Hovgaard Christiansen fra Tilst er en af de letbanebrugere, der undrer sig over de manglende skraldespande i togene. Opslaget her er fra gruppen 'Vores by Aarhus'.

- Vi må se på det

Kommunikationschefen vil dog ikke afvise, at skraldespande i letbanetogene kan komme på tale i fremtiden, hvor letbanen vil begynde at køre længere ture.

- Der er stor interesse for letbanen, og jeg kan godt forstå, at der er nogle, der undrer sig, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

Læs også Frustreret borgmester om Odder-Letbane: Er der en voksen til stede?

- Vi må se på, hvordan det kommer til at fungere. Som situationen er nu, håber vi, at folk vil smide deres skrald i skraldespanden på perronen. 

Kommunikationschefen understreger, at letbanetogene løbende bliver rengjort indvendigt, og at Aarhus Letbane er meget opmærksomme på, at togene skal være rene.