- Der skal slås hårdt ned på det

Jacob Bundsgaard om bander og skyderi

02:41

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND har de seneste dage fortalt, hvordan en bandestrid er under optrapning i Aarhus. Torsdag stod en talsmand fra en gruppe unge bandemedlemmer frem og fortalte om deres syn på de seneste ugers to skyderier i det vestlige Aarhus.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kræver nu, at politiet slår hårdt ned på de kriminelle, som skaber utryghed.

- Vi må sige, at her er tale om en politimæssig opgave, hvor der skal slås hårdt ned på det her, som er dybt kriminel adfærd. Og det er ikke en pædagogisk opgave, det er en opgave for politiet. Jeg er i tæt kontakt med politiet i den her sag. Jeg ved, at der bliver gjort en meget stor indsats for at finde frem til dem, der har skudt, og de her unge mennesker vi ser på tv, som har en hel og aldeles uacceptabel adfærd, som vi skal slå hårdt ned på, siger Jacob Bundsgaard.

Se: Bande: Vi er i krig

- Jeg tager skarp afstand fra det vi kan konstatere er en gruppe unge mennesker i Gellerup, som har en fuldstændig uacceptabel adfærd, og det må vi tage skarpt afstand fra, siger Jacob Bundsgaard.

Han mener, at Østjyllands Politi er i stand til at løse problemerne med banderne i Gellerup og Bispehaven.

Se: - Hån mod retssikkerheden

- Jeg er helt overbevist om, at Østjyllands Politi er i stand til at sætte de ressourcer ind, som skal til, og har de brug for at tale med rigspolitichefen, så er jeg sikker på, at de gør det. Jeg ved, at der er sat massive ressourcer ind for at opklare de her sager, og det skal der også, for det her skaber utryghed, siger Jacob Bundsgaard.

Du kan se hele interviewet med Jacob Bundsgaard i indslaget over artiklen.