Der har aldrig været så mange i arbejde i Østjylland som nu

Nye tal fra Dansk Erhverv viser, at Østjylland slår rekord, når det kommer til antal beskæftigede. Det giver dog udfordringer for virksomhederne

01:48

Der er masser af penge i eksport af økologiske fødevarer. Se mere i videoen

Bliver man arbejdsløs lige nu, er det ikke det allerværste tidspunkt.

Der er aldrig før så mange, der er kommet i arbejde i Østjylland, som der er lige nu.

Jobsituationen for lønmodtagere er rigtig god lige nu.

Steen Bocian, cheføkonom, Dansk Erhverv

- Der er ingen tivivl, om det er et rigtigt positivt tal for Østjylland. Jobsituationen for lønmodtagere er rigtig god lige nu, siger Steen Bocian, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv. 

Gode huspriser og høj eksport 

Det seneste kvartal har 2.599 personer fået et arbejde, og det seneste år er det 10.350 personer.

Det svarer til en stigning på 2,6 procent, og sammen med Københavns omegn er Østjylland det område i landet, hvor det går bedst.

Læs også Terma lander milliardaftale og vil ansætte hundreder

Ifølge cheføkonomen hos Dansk Erhverv skyldes de positive tal, at der generelt er fremgang i økonomien på landsplan.

Derudover stiger huspriserne i Østjylland, og eksporten går godt, hvilket får virksomhederne til at hyre flere medarbejdere.

Også en bagside

De mange beskæftigede giver dog udfordringer for virksomhederne, der skal være heldige, hvis der er ledige, der matcher deres ønsker. 

- Vi forventer, at beskæftigelsen fortsætter med at stige. Det, der bliver en udfordring, er dog at matche virksomhederne med medarbejdere, der har de rette kvalifikationer, fordi der ikke er mange ledige, siger Steen Bocian.

Han tilføjer, at ledighedstallet ikke er faldet tilsvarende, men at det skyldes, at der nu er grupper, der bliver talt med, som ikke gjorde det før. Det gælder blandt andet flygtninge fra Syrien.

01:11

Der er stadig mangel på uddannet arbejdskraft ude omkring på virksomhederne. En af de faggrupper, der især er mangel på, er smedene.

Luk video