Der er så dejligt ved fjorden

Naturpark Randers Fjord har fået penge til at tiltrække flere turister

Shelters, madpakkehus og bedre toiletfaciliteter. Det er nogle af de tiltag, som nu skal forsøge at få endnu flere østjyder til at bruge naturen omkring Randers Fjord.

Det er de to kommuner Randers og Norddjurs, som gennem en række år har samarbejdet omkring projektet Naturpark Randers Fjord.

I dag lancerer kommunerne en helt ny hjemmeside www.naturparkrandersfjord.dk, hvor man kan orientere sig om fjordens mange muligheder. Det sker under overskriften 'Et naturligt pusterum'.

Se også: Naturpark er på vej

Den 26. juni bliver der lanceret en række såkaldte hotspots langs fjorden, som ifølge naturvejleder og projektleder Terese Scheller Sandvei skal gøre det mere bekvemt for folk at bevæge sig udenfor.

- Vi håber, at kunne tiltrække folk både fra Randers, men også fra resten af regionen, siger hun til tv2oj.dk og tilføjer:

- Særligt det gode fiskevand i fjorden, kan måske være med til at trække udenlandske turister til.

I forbindelse med lystfiskeri, er Naturpark Randers Fjord også snart klar med en app, hvor fiskerne kan holde sig opdateret om gode fiskesteder og hvilke arter man kan fange i øjeblikket.

Blandt nogle af de nye initiativer langs fjorden er et madpakkehus ved Mellerup Lystbådehavn og en badebro samt shelters ved Udbyhøj Syd.

De nye fjord-faciliteter er støttet af blandt andet Nordea Fonden og LAG Randers-Favrskov.