- Den største skandale

Politiker raser efter redegørelse i lækagesag

Der var tale om et brud på tavshedspligten, da fortrolige oplysninger fra lukkede møder i Region Midtjyllands Forretningsudvalg blev videregivet. Det slog en juridisk redegørelse i forretningsudvalget i dag fast.

Det er referater fra de lukkede møder, der indeholder udtalelser fra de enkelte udvalgsmedlemmer, der er blevet videregivet til embedsmænd i Region Midt.

-   Min fornemmelse er, at det er Danmarkshistoriens største skandale inden for læk af fortrolighed, siger Venstres medlem af Regionsrådet, Jørgen Winther til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sag chokerer politikere

Sagen udløber af, at Jørgen Winther fire gange siden december 2012 har søgt om aktindsigt i referaterne fra de lukkede møder i Forretningsudvalget i en sag om økonomisk støtte til produktion af tv-indslag om sygehusbyggerierne i Skejby og Gødstrup. Og det er altså videregivelsen af udtalelser i disse referater, der i dag er blevet vurderet som værende et brud på tavshedspligten.

-     Videregivelsen er sket uden, at vi politikere har vidst noget som helst om det.  Alle politikerne i udvalget var chokerede og nogle endda deprimeret over de oplysninger, der kom frem på mødet i dag, siger Jørgen Winther.

På mødet i dag blev det besluttet, at der nu skal ændres praksis på baggrund af sagen. Og nu skal en uvildig jurist vurdere, om Forretningsudvalgets medlemmer har ret til at få slettet de udtalelser, der står i de referater, der er blevet videregivet.