Den mobilfrie skole er en succes

Skægkærskolen i Silkeborg overvejer, om mobilerne skal pakkes væk permanent

01:52

1 af 2

Snart kan det være helt slut med mobiltelefoner på Skægkærskolen i Silkeborg. I fire uger har skolen kørt en forsøgsordning som mobilfri skole. Det har været så stor en succes, at skolen nu overvejer at gøre ordningen permanent.

- Indtil videre har det, synes vi selv, været en succes i kraft af positive tilkendegivelser fra forældre men efterhånden også fra en del af børnene, selvom det holdt lidt hårdt i starten, siger Peter Green, der er pædagogiske leder på Skægkærskolen.

Dårlig koncentration i undervisningen, mobning på sociale medier og for lidt fysisk udfoldelse og kontakt med kammerater i frikvartererne var blandt årsagerne til, at skolen pakkede mobilerne væk. Beslutningen har haft en positiv effekt.

- Vi synes, vi har fået en mere rolig skole. En skole der er mere i balance, siger Peter Green.

- På sigt skal det gerne betyde, at vi afvænner dem (børnene red.) fra det her med at skulle være på hele tiden. Det er fint nok at kunne leve i det der samfund, hvor man er på hele tiden. Men det handler i høj grad også om at kunne være til stede i det, man er i. Den del vil vi gerne have fokus på lige nu, fortsætter han.

Elever tvivler på permanent ordning

Eleverne har accepteret, at mobilerne bliver pakket væk, når de møder ind på skolen.

- Jeg synes egentlig, at det er fint nok, fordi så forstyrrer det ikke i undervisningen. Men det kan godt være irriterende, fordi man ikke lige kan kigge på klokken, eller hvis man lige skal have fat i sin mor eller far, siger 15-årig Cecilie Marie Clausen.

Men hun er ikke helt sikker på, at det vil fungere som en permanent ordning.

- Jeg tror ikke, at jeg ville være så vild med det selv. Her i Danmark bruger man jo meget sine mobiler, så jeg tror ikke, at det vil kunne lade sig gøre hele tiden. Men det er fint nok i et par uger, siger hun.

Skægkærskolen skal nu evaluere på projektet, inden det bliver besluttet, om ordningen skal gøres permanent.

Du kan se mere om den mobilfrie skole i videoen øverst på siden.