Den Gamle By åbner børnehave i 1974-bykvarteret

Børnehaven åbner lørdag den 13. februar

1 af 3

Hvordan så det egentlig ud, da børnene blev afleveret i børnehave for godt 40 år siden?

Det kan man få svaret på, hvis man besøger Den Gamle By i Aarhus fra lørdag den 13. februar, når dørene åbnes til den første komplette museumsbørnehave i Danmark. Børnehaven er en del af det store Havnegade-projekt, der udgør den største del af Den Gamle Bys 1974-kvarter.

Indretningen af "Red Barnets Børnehave Rosenvang" på førstesalen lige over Jazzbar Bent J er sket i tæt samarbejde med Daginstitutionernes Museumsforening Aarhus, der siden 1987 har indsamlet genstande og arkivalier fra forskellige dagsinstitutioner.

Juleudstilling i Den Gamle By

Mange har bidraget til Den Gamle Bys indsamling af erindringer under arbejdet med børnehavet, og gæsterne kan læse flere af anekdoterne i børnehavens garderobe.

- Det er vidt forskelligt, hvad der dukker op i erindringen hos de personer, vi har været i kontakt med, fortæller Berit Guldmann Andersen, der er museumsinspektør og historisk ansvarlig for børnehaven i en pressemeddelelse.

Det viser sig, at nogle har stærke minder om lugten af rejeost og tobaksrøg, mens andre husker fællesmøder, pligter med borddækning og kartoffeltryk på gamle lagener.

Åbningen af børnehaven falder sammen med Den Gamle Bys vinterferieaktiviteter i uge syv og otte.