Den fik slet ikke noget navn...

Samsø Linien sendte stor delegation forgæves til Hamburg

Trods forlydender om det modsatte fik den nye Samsø-færge ikke noget navn forleden, fordi Samsø Linien begik en brøler.

En større personkreds omkring Samsø Linien rejste i fredags forgæves til Hamburg til navngivning af den omstridte færge M/F Samsø. 

Det tyske værft havde nemlig udsat afleveringen af færgen og samtidig udskudt navngivningen. Så delegationen kunne rejse hjem med uforrettet sag og besked om at komme igen på næste fredag, når alt angiveligt skulle være klar.

Når dertil lægges, at færgen ikke indenfor en overskuelig fremtid indsættes på en rute til Samsø på grund af strid om betalingen for ombygningen af færgelejet på Samsø, nærmer sagen sig efterhånden det groteske. 

Det var skibets navnemoder, repræsentanter fra Samsø-Fonden, rederiets bestyrelse, Danske Færger A/S som var taget til Hamburg forgæves.

Beklager brøler
Værftets direktør og ledelse har dybt beklaget denne brøler, og har tilbudt at afholde alle udgifter for rederiets gæster i forbindelse med den kommende navngivning, der nu er berammet til fredag den 4. november 2011 på det af Sietas ejede Norderwerft i Hamburgs bymidte.

Samsø Linien A/S inviterer således igen de samme personer som den 28. oktober, dels de der rejste forgæves til Hamburg og dels de der havde meldt afbud på grund af andre gøremål. Der til kommer enkelte andre nøglepersoner fra det samske erhvervsliv, som Samsø Linien A/S gerne vil give muligheden for at se skibet og deltage i begivenheden.

De gæster, der deltog i den forgæves navngivningstur til Hamburg, fik trods alt en god oplevelse, idet gæsterne fik en meget grundig rundvisning på skibet. En rundvisning, der begejstrede deltagerne overordentligt.

- M/F Samsø er en smuk, moderne og super funktionel færge, hvor den nyeste teknologi og viden er indbygget, hedder i en pressemeddelelse fra Samsø Linien A/S.