- Den fejl var vi klar over

Helle Plougmann om sin plads i byrådet

En administrativ fejl sendte Helle Plougmann i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune - en plads der burde være gået til Inky Remy. Men den fejl var Enhedslisten, i følge Helle Ploughmann, helt bevidste om.

Helle Plougmann var nummer fire på partiets liste. Men på et møde en uge før valgaftenen tilkendegiver nummer to - som er Inky Remy og nummer tre, at de ikke ønsker at blive valgt.

- Vi træffer derfor den beslutning, at hvis vi får to mandater, så vælger vi, at nummer to og tre trækker sig, siger Helle Plougmann til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Politisk skandale

Inky Remy bekræfter denne aftale overfor TV 2 | ØSTJYLLAND.

På valgaftenen sker der den fejl, at man går efter en sideordnet opstilling - det vil sige, at det er dem med flest stemmer, der kommer ind.

Fejlen betød, at Helle Plougmann blev valgt ind i stedet for Inky Remy, som mandatet i virkeligheden tilhørte

- Den fejl er vi klar over, men vi vælger at sige, at det er jo den nemmeste løsning for os, så slipper vi for hele proceduren med at nummer to og tre skal trække sig. Så vi vælger derfor at sige, at den her fejl er til vore fordel, så den gør vi ikke noget ved, siger Helle Plougmann.

SE OGSÅ: Borgmester: Jeg er ærgerlig

Men hvorfor kommer det så frem nu?

- Det, der sker, er, at jeg vælger at blive løsgænger. Og derefter har man prøvet på rigtig mange måder - også fra Christiansborg - at få mig til at afgive mit mandat - og det har jeg valgt ikke at gøre. Nu prøver man så at bruge denne mulighed til at prøve at få mig ud, siger Helle Plougmann.

Spørgsmålet er nu, hvor mange der kendte til fejlen. Og det var der, ifølge Helle Plougmann, flere der gjorde.

- Blandt andet så har Mogens Overballe (bestyrelsesmedlem, Enhedslisten i Norddjurs) haft et møde med forvaltningen - sammen med en anden fra Enhedslisten - hvor der blev talt om hele problematikken. På det møde nævner Mogens Overballe også, at de var bevidste om denne her fejl på valgaftenen - og det møde er der taget referat af, siger Helle Plougmann.

Følg sagen i dagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND og her på tv2oj.dk.