Demonstrerer mod købesex

Fokus på udsatte kvinder

Aarhusianerne sætter fokus på udsatte kvinder på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts, når der afholdes demonstration mod købesex klokken 16.45 fra byens rådhus.

- Som borgmester er det dejligt at se sådan et initiativ i Aarhus. Det viser, at vi i Aarhus ikke er bange for at tage en så vigtig problemstilling som købesex og handlede kvinder op, og derfor ser jeg frem til at deltage i demonstrationen. Aarhus skal aktivt tage del i kampen mod handlede kvinder og sende et klart signal om, at vi ikke finder os i sådan noget i vores by, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Går ind for en dobbeltstrategi

Også sundhedsrådmand Thomas Medom (SF) deltager i demonstrationen, der ender med en række taler på Store Torv fra klokken 17.15.

- Vi går ind for en dobbeltstrategi, hvor der ydes bedre hjælp til prostituerede og gennemføres en kriminalisering af sexkøb. SF vil have, at Danmark skal gå forrest i kampen for ligestilling og bekæmpe den uhyggelige store handel, der foregår med mennesker, der tvinges til sex. Den mest virkningsfulde lovgivning er en kriminalisering af køberne, og det skal gå hånd i hånd med bedre støtte og hjælp til prostituerede, siger han.

En kvinde bag enhver stærk mand

Og som bekendt står der en kvinde bag enhver stærk mand. Ifølge Camilla Fabricius (S), gruppeformand for socialdemokraterne i Aarhus Byråd, er det ikke etisk korrekt at købe andre til sex.

- Det er en super vigtig dagsorden. Vi skal hele tiden arbejde for, at udsatte grupper sikres bedre. Kvinder, der lever i prostitution, får varige skader i underliv, slimhinder og på deres sjæl. Om man arbejder i Aarhus, Nairobi eller Moskva, så er skaderne de samme, siger Camilla Fabricius, der også er talskvinde for det frivillige initiativ »Forbyd Retten til Købesex ? Nok er Nok«.