Demo'er skidt for Aarhus

Racisme bør mødes med humor, mener ekspert

Arkivbillede fra tidligere demonstration mod racisme i Mølleparken i Aarhus.

Aarhus bliver farvet af frustrationer, når de to demonstrationer lørdag skydes i gang i Mølleparken og på Rådhuspladsen.

Især Danish Defence Leagues anti-islam-demonstration pletter byens ellers smilende ry.

Det mener kommunikations- og brandingekspert Kresten Schultz Jørgensen.

- Det er ret ødelæggende for Aarhus' ry. Byen har altid været kendt som smilets by, og den her radikalisme, der kommer fra den yderste højrefløj, er ødelæggende for Aarhus, siger brandingeksperten.

- Vigtigt at sende et signal
Overfor det antiislamistiske Danish Defence League står moddemonstranter fra det radikale antiracistiske miljø. Allerede onsdag afholdt Aarhus Kommune arrangementet "Aarhus for mangfoldighed", og det er også under dette navn, at der bliver demonstreret lørdag.

- Det var vigtigt for os, at sende et klart signal om, at Aarhus hylder tolerancen og mangfoldigheden, med arrangementet i onsdags, hvor flere tusinde bakkede op, siger Aarhus Borgmester, Jacob Bundsgaard, og fortsætter:

- Jeg håber, de (højreekstremisterne red.) forsvinder ud af byen ligeså hurtigt, som de kom. De holdninger er ikke velkomne i Aarhus.

Bør konfrontere racisme med humor
Kresten Schultz Jørgensen mener dog ikke, at en moddemonstration nødvendigvis er vejen frem mod et bedre ry for Aarhus. Han mener, at aarhusianerne bør konfrontere racismen med humor.

- Hvis Aarhus virkelig skulle konfrontere demonstrationen i tråd med byens brand, så skulle hele byen besvare det med fest og farver og grine demonstrationen ihjel, siger brandingeksperten.

Hvis de to demonstrationer derimod støder sammen, gør det ondt værre, formaner Kresten Schultz Jørgensen.