Dement kvinde set flere steder

Er set i flere byer omkring Silkeborg

Den 73-årige demente Grethe Rasmussen fra Them er nu forsvundet på andet døgn.

Hun forlod sin bopæl på Toftelund Plejecenter i Them omkring klokken 16 mandag eftermiddag.

Midt- og Vestjyllands Politi har dagen igennem ledt efter Grethe Rasmussen med helikoptere i luften og betjente på jorden,

Eftersøgningen har, efter tip fra borgere, været afgrænset til området omkring Them i retning mod Silkeborg.

Politiet har endnu ingen spor efter Grethe Rasmussen, men håber på at borgerne igen kan være til hjælp.

- Vi vil forfærdelig gerne have tip fra borgere, som kan hjælpe os med at konkretisere, hvor hun befinder sig. Vi har fået en del henvendelser fra borgere, der har set Grethe Rasmussen. Hun er blevet set flere forskellige steder på det samme tidspunkt, blandt andet omkring Gjessø, Rudelund og i Silkeborg. Derfor er det svært at sætte én knappenål på kortet i forhold til, hvor hun befinder sig, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Kan være nået langt væk

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi har Grethe Rasmussen en god fysik og kan gå forholdvis stærkt, så hun kan være nået langt væk fra plejecentret.

Senest da Grethe Rasmussen forsvandt blev hun fundet ved Mols-Liniens færgehavn i Aarhus.

Politiet appellerer endnu engang til, at folk gennemser deres skure, lader og udhuse for at se efter hende, da politiet af erfaring ved, at mange demente vælger at se tilflugt den slags steder.

- Situationen er meget alvorlig, og bliver mere og mere alvorlig jo længere tid, der går. Heldigvis har vi vejret med os, siger vicepolitiinspektør Henrik Glintborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Grethe Rasmussen er cirka 170 centimer høj, slank af bygning og med gråt hår. Hun er meget solbrun, og hun har et mellemrum mellem fortænderne.

Da hun forsvandt fra plejecentret var hun iført en rød anorak i fleecemateriale og blå benklæder.

Hvis man har set Grethe Rasmussen eller på nogen måde har tip i sagen, kan Midt- og Vestjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.