Dement fik forfrysninger

Stak af fra plejehjem og vandrede rundt i nattekulden

Foto: Google Maps

To gang i løbet af denne måned her demente beboere forvildet sig ud nattekulden efter usete at have forladt ældrecentret Svaleparken i Assenstoft.

En af de to var ude så længe og i så koldt vejr, at beboeren fik forfrysninger på tæerne.

- Han blev kun opdaget, fordi han bankede på vinduet hos en af de andre beboere, der så tilkaldte nattevagterne. Da de kom, var der blodspor overalt, fordi han havde skrabt hul på huden ved at kravle i sneen. Han har nok været udenfor i en eller to timer, fortæller en medarbejder på Svaleparken, der har kontaktet Randers Amtsavis.

Advarer mod besparelser

Medarbejderen synes, historien burde få både politikere og forvaltning til at tænke sig om en ekstra gang, inden de gennemfører de planlagte besparelser på natområdet.

Hvis de træder i kraft som varslet, vil nattevagten på Svaleparken fra og med marts i år være alene om opsynet med 53 boliger, heraf 13 boliger hvis beboere er under genoptræning og derfor ikke særlig godt kendt af personalet.

- Hvordan skal vi kunne nøjes med én nattevagt? Det er ganske forfærdeligt, at de ikke kan finde et andet sted at spare, siger medarbejderen.