Deler mad ud til hjemløse

Studerende har startet Madvognen

Foto: Private fotos

Sabine Rosenlund fra Aarhus har startet et nyt projekt, hvor hun deler mad ud til byens hjemløse. Og på små to uger er omkring 2.000 personer begyndt at følge hendes mad-projekt, Madvognen - Et gratis måltid mad til hjemløse, på Facebook.

Gående med sin lille vogn deler Sabine Rosenlund gratis mad ud til de hjemløse i Aarhus.

Hun har ikke været i gang med det ret længe, men allerede nu - efter én uddeling - er interessen for projektet stor.

- Interessen har været overvældende. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg selv ville lave den mad, som jeg deler ud, men jeg har hurtigt fået henvendelser fra flere cafeer og restauranter, som gerne vil sponsorere maden, siger 27-årige Sabine Rosenlund.

I fredags fyldte hun for første gang sin lille vogn med mad, som Broges Kafé & Deli havde sponseret. Trækkende med vognen satte hun kursen med det centrale Aarhus, hvor hun delte mad ud til omkring 20 hjemløse.

- Jeg kunne sagtens have delt ud til flere, men det var det, som der var mad til. Folk ude på gaden tog rigtig godt imod det, siger Sabine Rosenlund.

Hun er studerende og har et fritidsjob ved siden af. Derfor bliver det formentlig til en enkelt tur om ugen rundt i byens gader, selvom hun gerne ville af sted oftere.

På sin tur i de aarhusianske gader oplevede hun også mistro, fordi hjemløse tidligere er blevet behandlet dårligt.

- Der var en, der var lidt mistroisk og spurgte: Hvad har du gjort ved maden? Personen havde tidligere oplevet, at der var nogle, som havde givet ham en sandwich fyldt med sand, siger Sabine Rosenlund.

På torsdag fylder hun vognen med sandwich og fiskefrikadeller fra P. Clausens Fiskehandel og triller en tur ud for at dele det ud. Og når kulden sætter ind til vinter, vil der også være kaffe at varme sig på med i vognen.

- Der er lidt mad til dem, som man kan se, der mangler lidt hjælp og måske lidt at spise, siger Sabine Rosenlund.

Man kan følge med i hendes projekt via Facebook her.