Debat: Skal man støtte fixerum?

Politikere debatterer emnet

04:30

1 af 2

Skal Aarhus Kommune finansiere et fixserum eller ej?

Det blev mandag aften debatteret i TV 2 | ØSTJYLLANDs nyhedsudsendelse.

Her var Jan Ravn Christensen (SF), der er fungerende rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, og Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, i studiet for at snakke om emnet.

Baggrunden er, at det første kommunale fixerum i Aarhus Kommune åbnede i november sidste år. Det er Kirkens Korshær, der i samarbejde med Kommunen, står bag Fixerummet, og her lyder meldingen, at det er en succes.

Se: Mange bruger fixerum

Til efteråret skal byrådet i Aarhus beslutte, om man fortsat vil støtte fixerummet.

Det mener Jette Skive ikke, at man skal, og hun har været modstander af projektet lige fra starten.

- Med al respekt for Morten Aagaard (leder i Kirkens Korshær i Aarhus, red.), som jeg synes, er en rigtig dygtig mand, så vil jeg sige, at hvis det er hans kriterier for, hvad der er succes, og hvis det kun er det, det drejer sig om, så kalder jeg det ikke en succes, og jeg er stadigvæk imod det, siger Jette Skive.

Men på den anden side i byrådet sidder Jan Ravn Christensen, og han mener, at det er en god idé med et fixerum til byens misbrugere.

Se: Video: Rundtur i fixerum

Han mener ikke, at det er et problem, at man støtter noget ulovligt.

- Det synes jeg ikke. Det er rigtigt, at det er noget ulovligt, som så foregår i en lovlig sammenhæng, hvor vi hjælper folk med at få et liv med bare en smule mere værdighed. Jeg synes, at det er utrolig vigtigt, at vi ikke tænker på narkomaner og hjemløse som kriminelle. Nogle vi ikke kan lide, som skal være væk fra alle os andre, men at vi i stedet tænker på, at det er nogle, som har brug for et værdigt liv med omsorg og anerkendelse, siger Jan Ravn Christensen.

I indslaget over artiklen kan du se hele debatten om fixerummet.