Debat på for lavt et plan

Eks-borgmester om debatten om skolelukninger

06:44

1 af 2

Tonen i debatten om skolelukningerne i Randers er på et alt for lavt niveau.

Det mener tidligere borgmester og byrådsmedlem for Socialdemokraterne Henning Jensen Nyhuus.

Socialdemokraterne er blevet beskyldt for løftebrud af den sædvanlige alliancepartner SF. Også fra Beboerlisten og Velfærdslisten har kritikken været hård.

Henning Jensen Nyhuus opfordrer dog alle i byrådet til at dæmpe tonen og i stedet koncentrere sig om kernen i diskussionen, nemlig den fremtidige skolestruktur.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Vi debatterer på for lavt et plan. Når vi taler om skoler og børn, så synes jeg ikke, det er noget skønmaleri at vise børnene, hvordan vi debatterer her i Randers Kommune. Det må jeg indrømme. Det er ærgerligt, siger den tidligere Randers-borgmester til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tre partier - Venstre, Socialdemokraterne og Danske Folkeparti - står stadig bag beslutningen om at lukke fem lokale folkeskoler. Ifølge Henning Jensen Nyhuus får uenigheden i byrådssalen ikke flertallet til at vakle.

Se: Politikerne vakler ikke

- Man skal holde meget fast i udgangspunktet. Vi har fremlagt en plan, som vi er enige om, og som vi tror på.

- Som udgangspunkt tror vi på planen, og derfor må vi gå ud fra, at det er den, der bliver gennemført.

Lukningen af de fem skoler er ikke en spareøvelse. Ifølge partierne bag aftalen skal lukningerne sikre en bedre folkeskole for kommunens børn.

- Mit håb er, at man får dæmpet tonen, og at den bliver meget mere saglig. Og så synes jeg, at vi alle sammen skal bidrage til at få en bedre folkeskole i Randers Kommune

- Det er en nødvendighed for børnene. Det er for børnene, vi laver det her. Det er ikke for politikernes, forældrenes eller lærernes skyld.

Se et interview med Henning Jensen Nyhuus i videoen øverst i artiklen.