Debat om unge på kontanthjælp

Byråd skal afgøre, om unge skal revisiteres

Har Randers Kommune handlet efter retningslinjerne i vurderingerne af, om unge på kontanthjælp er parate til at gå i gang med en uddannelse?.

Det spørgsmål er blandt andet på dagsordenen på et byrådmøde i kommunen her til aften.

Velfærdslisten og Beboerlisten har stillet et foreslag om, at kommunen skal revisitere de 700 unge, som den 1. januar blev erklæret uddannelsesparate på grund af den nye kontanthjælpsreform.

Kasper Fuhr fra Velfærdslisten mener ikke, at kommunen har fulgt retningslinjerne om at indkalde de unge til en samtale , før de blev erklæret uddannelsen.

Derfor mener han, at det er på sin plads, at Randers Kommune revisiterer de unge:

- Det er helt tydeligt på forskellene i visitationen, at det ikke bare handler om lovgivning. Der har Randers Kommune desværre valgt at ligge sig på det mindst sociale udgangspunkt overhovedet, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Foretager løbende ændringer

Borgmester Claus Omann Jensen (V) vil inden afstemningen ikke løfte sløret for, om han og hans parti vil stemme for forslaget om, at revisitere de unge kontanthjælpsmodtagere.

Han fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at kommunen løbende retter sig ind i forhold til gældende retningslinjer, som blandt andet indebærer, at de unge bliver indkaldt til to samtaler i foråret:

- Skulle der tilgå nye informationer, som gør, at man i forvaltningen vurderer, at den pågældende unge ikke er uddannelsesparat, så er jeg sikker på, at man vil omgøre sin beslutning, siger Claus Omann Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Om de unge skal revisiteres, bliver afgjort senere i aften. Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten tror ikke, at forslaget opnår et flertal:

- Jeg tror desværre, det bliver, at byrådet ikke tager de unge alvorligt og ikke tager de unges retssikkerhed alvorligt. Det er jeg ked af, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til TV 2 | ØSTJYLLAND.