Debat om nedrivning af slotskroen

Tirsdag aften var modstandere og tilhængere af en planlagt nedrivning af Kalø Slotskro samlet til diskussion i Rønde

03:27

1 af 2

Nationalpark Mols Bjerge arbejder på at opgradere området omkring Kalø Slotsruin, så stedet bliver en moderne turistattraktion. Planerne indebærer en nedrivning af den gamle Kalø Slotskro, og det har skabt vrede i lokalbefolkningen.

Her har 2200 borgere skrevet under i protest mod byggeplanerne, og tirsdag var de og bestyrelsen for parken så samlet i Rønde.

Ny udsigtspost over Kalø Vig under opførelse

- Folk har nogle forbindelser til slotskroen, og det er derfor, de har skrevet under, fortæller talsmand for gruppen "Bevar Kalø Slotskro", Linda Mikkelsen.

Hun og de øvrige folk i protestgruppen frygter, at området bliver alt for moderne.

Skal give bedre service

- I dag passer bygningerne ind med ruinen. Vi frygter, at der kommer et moderne byggeri med glas, og at fredningen bliver ødelagt, siger Linda Mikkelsen.

Talsmanden mener, at nationalparken allerede har alt, hvad den behøver for at servicere gæsterne. Men det mener bestyrelsen ikke, og det er derfor, at en nedrivning af kroen er nødvendig.

Flot dronevideo fra det snedækkede Djursland

- Det gør selvfølgelig indtryk, at nogen er imod det, som vi har besluttet. Men den tredjedel, som kommer her i vinter, har krav på at blive serviceret. Planerne for kroen er en del af større projekt, som skal skabe 4500 kvadratmeter ny natur, lyder det fra bestyrelsesformanden for Nationalpark Mols Bjerge, Erling Post.

Bestyrelsen og en lang række lokale organisationer ønsker nemlig udvikling i området, for at gæster og turister bliver serviceret bedre året rundt.

Du kan se et indslag om problematikken og aftenens debat øverst i artiklen.