Debat: Hænder eller ledelse?

Sådan vil FOA og kommune løse plejeproblemer

06:02

1 af 2

En ny leder er kommet til og en sygeplejerske er blevet ansat til at hjælpe personalet med at levere en bedre service til borgerne.

Det er blevet konsekvensen efter den massive kritik af den medicinske rehabiliteringsenhed på Thorsgården i Åbyhøj.

I TV 2 | ØSTJYLLAND her til aften debatterede formanden for FOA Aarhus, Kirsten Normann Andersen, og rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF) kritikken og løsningen på problemet.

Ifølge FOA-formanden hjælper det ikke at fyre en leder og ansætte en ny. Hun mener derimod, at der skal ansættes fast og kvalificeret personale i stedet for vikarer. "Flere hænder, tak!", lyder budskabet:

- Jeg tror simpelthen ikke på, at man har løst problemet ved at fyre en leder og ansætte en anden, der skal undervise personalet i kommunikation, siger Kirsten Normann Andersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De mange vikarer skyldes et højt sygefravær blandt personalet på rehabiliteringsenheden.

Rådmand Jette Skive mener derfor, at en ny leder kan være med til at rette op på arbejdsmiljøet og sænke sygefraværet, som hun ifølge eget udsagn ikke tidligere var bekendt med.

- Det er ikke i orden. Det retter vi op på, siger Jette Skive, som kalder håndteringen af sygemeldingerne for en "ledelsesmæssig fejlslagning".

Se hele debatten mellem FOA-formanden og rådmanden øverst i artiklen.