Debat: Afhængig af tilskud

Politikere uenige om millionstøtte til teatre

04:11

1 af 2

Er det rimeligt, at de aarhusianske teatre hvert år modtager 100 millioner kroner i støtte fra kommune og stat?.

Det spørgsmål diskuterede to byrådspolitikere i dag på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Tilskud til teatre

Formand for Kulturudvalget i Aarhus Kommune, Steen Bording Andersen (S), og byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen (LA) havde vidt forskellige holdninger til, hvor mange skattekroner borgerne skal bidrage med for at holde liv i teatrene.

- Man beder alle andre betale for noget, man godt kan lide at lave. For det handler jo ikke om kultur eller ikke kultur, siger Lars Boje Mathiesen fra Liberal Alliance

Debatten er opstået efter, TV 2 | ØSTJYLLAND har foretaget en undersøgelse, som viser, at staten og kommunen støtter de 13 aarhusianske teatre med omkring 100 millioner kroner om året.

På for eksempel Aarhus Teater svarer det til, at nogle forestillinger modtager op mod 900 kroner i tilskud pr. billet.

Formand for kulturudvalget, Sten Bording Andersen, mener derimod, at pengene, der bliver givet fra Aarhus Kommune, ikke er i den tunge ende af skalaen, hvis man sammenligner med andre områder.

- Så er det faktisk nogle ret små beløb. Vi satser på kulturen, og det er kun 1,3 procent af alle de penge, vi betaler i skat, som går til det her, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se hele debatten mellem de to byrådspolitikere øverst i artiklen eller deltag selv i debatten på TV 2 | ØSTJYLLANDs Facebook-side.