De unge vil være ingeniører

Rekordstor interesse for ingeniør-uddannelserne

Foto: Rumle Skafte

Interessen for at blive ingeniør i Aarhus er rekordstor. Antallet af ansøgere er steget med 50 procent i forhold til i fjor, og det betyder, at Ingeniørhøjskolen i Aarhus for første gang er nødt til at afvise ansøgere.

I dag udløb ansøgningsfristen for den Koordinerede Tilmelding (KOT), og sammentællingen peger på et nyt rekordoptag for Ingeniørhøjskolen i Århus.

- Ingeniører er mere end nogen anden erhvervsgruppe med til at sætte den teknologiske dagsorden, præge den verden, vi lever i og skabe udvikling, vækst og innovation i samfundet. Det tror jeg appellerer stærkt til de unge. De vil bruge teknologi til at gøre en forskel, og det er en meget vigtig faktor, når de vælger uddannelse, siger Ove Poulsen, rektor ved Ingeniørhøjskolen i Århus i en pressemeddelelse. 

- Vi er nødt til at afvise nogle af de unge, som gerne ville være startet i august.  Vi har endnu ikke den bygningsmæssige kapacitet til at optage alle, men vi er i fuld gang med at udvide med nye ingeniørbygninger på Katrinebjerg og på havnen i Aarhus, siger han. 

Flest unge har søgt ind på bygningsingeniøruddannelsen, men det er sundhedsteknologi, der har oplevet den største stigning i antallet af ansøgere. Væksten finder sted på alle ingeniøruddannelserne, og det er et udtryk for en øget interesse for teknologi, vurderer Ove Poulsen.