De tager cyklerne frem

Flere cykler mere i Randers, viser undersøgelse

01:45

1 af 2

Flere cykler mere og færre kommer til skade. Randers Cykelby er kommet godt fra start, viser det netop offentliggjorte "cykelregnskab".

41 procent af borgerne i Randers cykler dagligt og 22 procent et par gange om ugen. Kun otte procent sætter sig aldrig op på cyklen. Det  er motion og frisk luft, der angives som væsentligste motivation, men også at det hurtigere og nemmer spiller en rolle, hedder det i regnskabet.

Samtidig viser tallene, at det er blevet markant mere sikkert at cykle i byen. Politiets ulykkesstatistik viser, at antallet af personer, der kom til skade i trafikken i 2010, er faldet markant siden 2002 fra 32 til 8 personer, og de sidste to år er der tilmed ikke blevet dræbt personer på cykel i trafikken.

- Cyklisternes kommentarer viser, at der stadig er plads til forbedringer. For eksempel skal vi blive bedre til at rydde sne på cykelstierne. Vi har derfor lavet en plan for rydningen, der sikrer, at cykelstierne i fremtiden får samme prioritet som vejene. Og vi forventer at finde penge i kommunens driftsbudget, så vi kan imødekomme cyklisternes ønsker om cykelstier uden huller, siger Kasper Fuhr Christensen, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder også på at gøre cykelvejene mere fremkommelige ved at fjerne ujævnheder, og vi er godt i gang med at etablere flere cykelparkeringer, som også gør det nemt at være cyklist. Blandt andet en ny aflåst cykelparkering til cykelpendlere ved busterminalen, siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby