De studerendes fredagbar er ikke længere i fare

Mangel på fagligt indhold fik krav om huslejebetaling op at stå. Men fejl i høringssvar redder de studerendes fredagsbarer.

Fredags-barene på Aarhus universitet har været tæt på at måtte dreje nøglen. De Danske Restauranter og Cafeer (DRC) har tidligere klaget over fredags-barene. Holdningen var, at fredagsbarerne burde betale husleje til Universitet, da barerne ikke havde et fagligt indhold.

Nu er det kommet frem at Aarhus Universitet ikke kan opkræve husleje af folkene bag universitetets fredagsbarer.

- En fejltolkning af universitetslovens §22 har medført at Konkurrencestyrelsen fejlagtigt er kommet til at opfordre de danske universiteter til at kræve husleje og dækning af driftsudgifter af fredagsbarerne. Det skriver Studielivs-sekretær for Studenterrådet ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Det var Danske Restauranter og Cafeer (DRC), der tidligere på året havde klaget til Konkurrencestyrelsen over fredagsbarerne.

<B>Tale om fejlagtig høringssvar</B>
Afgørelsen beror på et ukorrekt høringssvar fra Universitets- og bygningsstyrelsen. Ifølge Universitets- og bygningsstyrelsen er gratis husleje og dækning af driftsudgifter til fredagsbarerne ikke hjemlet i universitetsloven. Dette er ifølge dem kun muligt ved aktiviteter, der har et fagligt indhold.

- I denne sammenhæng er faglighed ikke et krav, der kan stilles. Den omtalte §22 i Universitetsloven nævner på intet tidspunkt et krav om faglighed. Derimod nævner forarbejdet til loven, mulighed for netop at støtte sociale aktiviteter på universiteterne - heriblandt fredagsbarerne, skriver Jonas R. Elsborg,