De gamle rønner skal væk

Norddjurs og Syddjurs kommuner går til kamp mod faldefærdige huse. De vil søge staten om penge til at rive gamle bygninger ned.

I hver af de to kommuner på Djursland ligger en ansøgning, der er næsten klar til at blive sendt af sted til Indenrigs- og Socialministeriet. De to kommuner er nemlig blevet udpeget blandt de 39, som kan søge om del i en ny statslig nedrivningspulje.

I puljen er der 150 millioner, som skal bruges til at opkøbe og rive gamle og faldefærdige huse ned. I Norddjurs Kommune er der ifølge borgmester Torben Jensen (S) mellem 40 og 50 huse, som er nedrivingsmodne.

- Vi har mange huse i kommunen, som ikke er så pæne, derfor har vi afsat en million kroner i det foreløbige budget til nedrivning, siger borgmesteren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den ene million kan blive til fire, da nedrivningspuljen bidrager med op til 75 procent af udgifterne til nedrivningsarbejdet.

I Syddjurs Kommune har byrådet endnu ikke sat beløb på ansøgningen til ministeriet. Men borgmester Vilfred Friborg Hansen (S) vurderer, at kommunen vil rive mellem 10 og 15 huse ned.

Fristen for at søge nedrivningspuljen er den 19. oktober, og pengene kan anvende fra 1. januar 2010.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelse klokken 19.30.