De er for fede i Randers

3 ud af 5 borgere er overvægtige

01:45

1 af 2

Det ser skidt ud med konditallet i Randers Kommune. En ny helbredsundersøgelse viser, at tre ud af fem er for fede.

Undersøgelsen, der kaldes 'Tjek dit helbred', indeholder data fra 2.000 Randers-borgere, som lagde vejen forbi Randers Sundhedscenter i maj 2012.

Opdatering: I forbindelse med indslaget bliver det sagt, at alle er velkomne. Sundhedscenter Randers præciserer efter at flere borgere har ringet for at bestille tid til en undersøgelse, at målgruppen for tjek dit helbred kun er borgere mellem 30 og 49 år. De vil alle blive personligt inviteret til helbredsundersøgelsen indenfor de næste 4 år.

Udover at tallene viste, at tre ud af fem var overvægtige, så havde hver fjerde for højt blodtryk. Selvom det lyder som alarmerende tal, så ser man positivt på undersøgelsens udfald i Randers Kommune.

- I de fleste helbredsundersøgelser dukker de mennesker op, der i forvejen lever sundt. Det er derfor meget positivt og overraskende, at det især er borgere, der trænger til at tabe sig og få en bedre kondition, der har takket ja til at få tjekket deres helbred, siger projektleder i Randers Sundhedscenter, Jannie Fogh Kristensen.

Efter borgere blev teste fra top til tå, så fik de en goodie-bag med hjem i form af gode kostråd og vejledning til en sundere livsstil.

Se et tv-indslag om fedme i Randers her øverst på siden.