- De bestemmer ikke over mig

Frivillighed til debat over middagsbordet

01:55

1 af 2

De østjyske kommuner bruger i højere og højere grad frivillige til gratis at assistere og få løst sociale opgaver på for eksempel plejecentre.

Spørgsmålet er bare, hvor meget kommunerne kan tillade sig at være afhængig af de frivillige hænder?

I aften var det spørgsmål og mange andre på dagsordenen i Frivilligcenter Aarhus, hvor en gruppe frivillige borgere var blevet inviteret til en såkaldt medborgerskabsmiddag.

Se også: Antallet af frivillige boomer

Her fik de frivillige mulighed for at diskutere deres indsats og engagement hinanden imellem, hvor også byrådspolitikeren Marc Perera Christensen (K) deltog.

Tove Riemer var en af deltagerne til middagen. Hun er frivillig hos foreningen Selvhjælp Aarhus, som opretter støttegrupper for for eksempel borgere, der er ramt af sygdom eller er blevet skilt:

- Jeg er ikke medarbejder hos kommunen, men jeg samarbejder gerne med kommunen, når det er på ligeværdige vilkår. Ikke noget med, at de bestemmer over mig, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tove Riemer mener, at det er vigtigt hele tiden at være på vagt over for kommunens brug af frivillige:

- Vi bliver nødt til det, siger de frivillige, fordi ellers lukker det jo. Vi er nødt til at være det. Det kan jeg ikke lide,

Aarhus Kommune er den kommune i Østjylland, som har allerflest frivillige tilknyttet på ældreområdet.

En opgørelse, som TV 2 | ØSTJYLLAND foretog i oktober 2014 viste, at omkring 2.600 aarhusianere er frivillige er tilknyttet for eksempel plejehjem og lokalcentre.

Aarhus Frivilligcenter repræsenterer omkring 110 frivillige foreninger.

Du kan se et interview med Tove Riemer, hvor hun fortæller om aftenens middag, i videoen øverst på siden.