De ældre drikker for meget

Silkeborg først i landet med indsats mod alkohol

En øl eller en snaps for meget er hverdag for hver 10. ældre i Silkeborg

De ældre i Silkeborg drikker for meget, mener kommunen, og derfor sendes 50 medarbejdere nu på efteruddannelse, så de kan vejlede mod et sundhedsskadeligt alkoholforbrug.
 
De ældres alkoholvaner har forandret sig, og en undersøgelse fra hjemmeplejen og Rusmiddelcentret i Silkeborg Kommune viser, at hver 10. ældre over 65 drikker for meget.

- Jeg synes, det har været super godt, siger fysioterapeut Janne Paamand fra Silkeborg kommunes Genoptræningscenter i Kjellerup til DR Østjylland. Hun har ofte stået tvivlende overfor en borger med et stort alkoholforbrug.

På kurset er medarbejderne blevet klædt på til at tage snakken med borgerne om alkohol og om de vaner, den enkelte har, når det gælder øl og vin.

-Det har nok gjort mig mere sikker, fordi vi har nu har en fælles opfattelse i Silkeborg Kommune. Og jeg vil gå mere direkte til borgerne, hvis jeg mener, der er behov for en snak om alkohol, siger hun.

Silkeborg Kommune er den første i landet, som sætter focus på ældre og alkohol og derfor bliver projektet fulgt tæt af Sundhedsstyrelsen.