DBU på vej med afgørelse

Her er de mulige scenarier i nedrykningsgyseren

Nedrykningskampen i maj sendte randersspillere i grønssværen med tårer. Nu kan DBU vende tårer til lettelse

Fodboldspillere, trænere og ledere i både Lyngby og Randers går i disse timer og dage rundt og venter på svar på, hvem der skal spille Superliga i den kommende sæson.

Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) appeludvalg samledes onsdag aften for at afgøre, om Lyngbys kontraktrod med Kim Aabech skal have yderligere konsekvenser end den bøde på 75.000 kroner, som klubben fik tildelt i juni.

Ifølge advokat Jens Bertel Rasmussen, som blandt andet har siddet syv år i Dansk Boldspil-Unions (DBU) disciplinærudvalg, heraf seks som formand, er der tre mulige scenarier i forhold til den afgørelse, der ventes offentliggjort om kort tid.

Scenarie et:
DIF's appeludvalg afviser, at Randers er part i sagen - præcis som DBU's appeludvalg allerede har gjort.

Sker det, så er Lyngby fortsat at finde i Superligaen, mens Randers må indstille sig på minimum én sæson i 1. division.

Scenarie to:
DIF bestemmer, at Randers er part, og at sagen skal henvises til DBU's appeludvalg til fornyet behandling.

I så fald er spørgsmålet, hvor hurtigt DBU's appeludvalg kan samles og behandle sagen på ny. Det skal givetvis ske inden Superliga-start, hvis Randers skal gøre sig forhåbninger om at overtage Lyngbys plads i den bedste række.

Scenarie tre:
DIF afgør, at Randers er part og realitetsbehandler derefter sagen og kommer med en afgørelse.

Denne afgørelse kan ikke ankes, og det er givetvis dette scenarie, som Randers håber på. Det virker lige nu som eneste realistiske mulighed for, at kronjyderne er at finde i Superligaen i den kommende sæson.

Afgørelse i dag eller i morgen
DIF ventes at offentliggøre sin afgørelse torsdag eller fredag.

Ud over Kim Aabech-sagen er tidligere Lyngby-spiller og nuværende Randers-spiller Lasse Rise også på programmet i DBU's disciplinærudvalg, som undersøger Rises kontraktforhold fra tiden i Lyngby. Det synes dog usandsynligt, at en afgørelse i denne sag kan træffes, inden Superligaen starter den 16. juli.