Dating: Rasmus leder efter en praktikplads

Unge fra erhvervsuddannelser og virksomheder mødes i Aarhus til jobdating

02:18

1 af 2

Svedige håndflader og spændte blikke. Rådhushallen i Aarhus summer torsdag af forventningsfulde unge. Alle med samme mål: At finde en praktik- eller elevplads.

Dagen er dedikeret til jobdating arrangeret af erhvervsuddannelserne ved Aarhus Business College, som har allieret sig med en række østjyske virksomheder, der kan være potentielle arbejdsgivere for skolens elever.

En af dem, som håber, at dagen ender med en praktikaftale er 17-årige Rasmus Skaade. Han er elev på Aarhus Business College og drømmer om at komme i lære inden for modebranchen.

Aarhus Tech vil garantere lærepladser til murerne

Højt på listen står virksomheder som Bestseller og Samsøe Samsøe, som han håber at få en god snak med til dagens dating-arrangement.

- Jeg synes, det er spændende og fedt, at kunne få lov til at præsentere sig selv, siger Rasmus Skaade.

Skabe opmærksomhed

Inden arrangementet har han sendt omkring 40 ansøgninger og været til flere samtaler, men uden at det endnu har resulteret i et stykke underskrevet papir. Han kan godt mærke, at der er mange om buddet.

Derfor er jobdatingen en god mulighed for at vise sig frem:

- Det gør, at jeg kan komme lidt tættere på de forskellige virksomheder.

Hos dagens arrangør er forventningen da også, at arrangementet ender ud i mange underskrevne praktikaftaler. Hvis ikke man er en af de heldige, kan man i stedet trøste sig ved at have fået mere erfaring i at gå til jobsamtale, fortæller Hans Henning Nielsen, som forstander for erhvervsuddannelserne på Aarhus Business College

Samtidig er jobdatingen også et signal til virksomhederne om at tage ansvar for at få uddannet fremtidens arbejdskraft.

- Det er også for at skabe opmærksomhed om, at der om ganske få år vil være mangel på faglært arbejdskraft, siger forstanderen.

Mød 17-årige Rasmus Skaade og hør om hans forventninger til dagens jobdating i videoen øverst i artiklen.