Dårlig køkkenhygiejne på Samsøfærge

Kanhave har været ramt af utallige forsinkelser og driftsstop. Men det er ikke kun fartplanen, som færgen har problemer med at leve op til.

Også hygiejnen i køkkenet ombord halter kraftigt. Det fortæller flere nuværende og tidligere ansatte i dag til TV2 I Østjylland.

- Som passager ville jeg nok ikke bryde mig om at spise det mad, som bliver lavet, siger Louise Brolin Thomsen, der var ansat som cateringassistent på færgen.

I går fik hun nok af forholdene ombord og sagde sit job op.

Den tidligere cateringassistent står ikke alene med sin kritik. TV2 Østjylland har i dag talt med to andre af færgens køkkenansatte, som bekræfter den dårlige hygiejne. Af frygt for at miste deres job ønsker de ikke at være anonyme.

Men de fortæller om mangelfuld rengøring i køkkenet, for gamle madvarer, der sælges til kunder og personale, som ikke har den obligatoriske uddannelse i at arbejde med fødevarer.

- Vi har ikke noget hygiejnekursus, og der er ikke nogen retningslinjer for egenkontrol og datomærkning af fødevarer. Vi har nogle egenkontrolsedler, men det er ikke altid de bliver udfyldt, og jeg har aldrig oplevet, at nogen har tjekket op på det, fortæller Louise Brolin Thomsen.

Hun fortæller desuden at personalet aldrig ved, hvem de skal gå til i tilfælde af problemer, og at det er køkkenpersonalet, der bliver sendt ud til ventende passagerer for at informere om forsinkelser.