- Danskere gider ikke arbejde

Vil have folk væk fra overførselsindkomst

04:03

1 af 2

Syddjurs Kommune er landets dårligste, når det gælder om at få ledige i arbejde.

Det viste en undersøgelse i september i år.

Det er en udfordring, som kommunen skal forsøge at løse. Omkring 6.300 borgere i den arbejdsdygtige alder er lige nu på overførselsindkomst.

Hvis det skal ændre sig, skal Syddjurs Kommune være mere klar i mælet om ambitionerne, siger Venstres spidskandidat:

 

- Vi har en mulighed for at skabe nogle rigtige jobs, hvis vi ellers vil blive markante på vores målsætninger. Det er et bedre liv at have et arbejde end ikke at have et arbejde, siger Claus Wistoft fra Venstre.

Ifølge Claus Wistoft (V) er der for mange østeuropæere, der har jobs, som danskere ligeså godt kunne besidde, som for eksempel avisbud, staldarbejdere og lignende.

I forbindelse med diskussionen om arbejdsløshed og udenlandsk arbejdskraft fik han stillet dette spørgsmål i aftenens valgdebat på TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Siger du, at de arbejdsmæssigt parate danskere ikke gider at arbejde, hvis der er et job?, spørger Ole Dalgaard fra Dansk Folkeparti.

- Ja, det er jeg desværre bange for, at jeg er nødt til at sige, siger Claus Wistoft fra Venstre.

Claus Wistoft har været formand for arbejdsmarkedsudvalget i fire år og mener selv, at der trods alt er opnået fremgang, men at der er lang vej endnu for Syddjurs Kommune, når det kommer til arbejdsløshed.

Se et videoklip omkring Syddjurs' problem med at få ledige i arbejde øverst i artiklen.